Versiune publicata in data de 28.03.2021

 

Asociatia NEGOSAM este cea care administreaza site-ul www.comunicate-express.ro, avand sediul social in loc. Sanleani, jud. Arad, nr. 565, avand CUI: 41222810

Folosirea acestui site implica acceptarea politicii de confidentialitate de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acesteia. Asociatia NEGOSAM isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare prealabila.

In conformitate cu cerintele Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a legii nr. 190 / 2018, si a GDPR (Regulamentului (UE) 2016/679 de protectie a datelor cu caracter personal) comunicate-express.ro („operatorul”) reprezentata prin asociatia NEGOSAM, prelucreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, date cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dvs, un membru de familie ori o alta persoana („date cu caracter personal”) in vederea indeplinirii operatiunilor legate de desfasurarea activitatilor specifice activitatii comunicate-express.ro.

Sunteti obligat(a) sa ne furnizati datele cu caracter personal, pentru efectuarea donatiilor online prin card si PayPal, cat si pentru a putea comunica cu dvs. Refuzul dvs determina imposibilitatea plasarii donatiilor online prin card si PayPal.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate doar partenerilor nostri contractuali.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, si sa solicitati stergerea datelor. Daca unele din datele despre dvs sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati cat mai curand posibil.

Comunicate-express.ro nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs de e-mail unor terte persoane juridice sau fizice decat partenerilor contractuali, nu vinde si nu ofera catre alte persoane adresele de e-mail obtinute prin intermediul comunicate-express.ro. Comunicate-express.ro nu divulga datele dvs personale altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs explicit in acest sens.

Datele dvs personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile în vigoare.

 

I. In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, utilizatorii, donatorii si beneficiarii nostri au urmatoarele drepturi:

1)  Dreptul la informare (art.12);

2)┬á Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obtine, la cerere si ├«n mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date;

3)┬á Dreptul la interventie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si ├«n mod gratuit, urmatoarele:

a)  rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;

b)  transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).

4)┬á Dreptul la opozitie (art.15) – dreptul de a se opune, ├«n mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive ├«ntemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

5)┬á Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost ├«ncalcate;

6)  Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

 

II. Informatii Personale

Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe comunicate-express.ro sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, si publicarea unui comunicat va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile.

Plasand o donatie online cu cardul, prin PayPal, prin transfer bancar sau prin orice alta modalitate pusa la dispozitie de catre asociatie pentru dvs,  sau incheind un contract de sponsorizare in calitate de beneficiar al unei donatii / sponsorizari din partea asociatiei Negosam, fiind postate public informatii cu caracter personal, sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe comunicate-express.ro sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute.

Informatiile furnizate de catre dvs trebuie sa fie corecte. Optand pentru efectuarea unei donatii sau pentru inceperea unei campanii de strangere de fonduri in calitate de beneficiar, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile.

Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati meniul „Contul Meu” sau sa ne contactati pe email: comunicateoficiale@gmail.com. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale, sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Asociatia Negosam nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

 

III. Securitatea Datelor Personale

Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Publicare comunicat, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a comunicate-express.ro.

Accesarea www.comunicate-express.ro implica acceptul utilizatorilor / donatorilor / beneficiarilor ca datele lor personale sa fie colectate, pastrate si prelucrate de Asociatia Negosam, in scopurile definite mai jos.

Refuzul utilizatorilor de a furniza datele personale determina neprocesarea de catre comunicate-express.ro si in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Refuzul utilizatorilor / donatorilor / potentialilor beneficiari de a furniza datele personale determina neprocesarea cererilor de deschidere cont, de nepublicare a comunicatelor si neincheierea unui contract de donatie / sponsorizare cu asociatia Negosam.

 

IV. Ce date cu caracter personal prelucram:

  1. Datele obtinute pentru deschiderea unui cont si postarea unui comunicat: nume, prenume, telefon, telefon fix, adresa de email, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, sector, localitate, sector, fax, cod postal, tara;
  2. Adresa de email la abonarea la Newsletter;
  3. Datele obtinute de la beneficiarii campaniilor de strangere de fonduri: nume si prenume, varsta, localitate, judet, boala de care sufera, starea materiala, nevoile materiale, tratament, numarul de telefon.

 

V. Temeiul / scopul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si modul lor de folosite:

  1. Pentru preluarea, prelucrarea / procesarea postarilor utilizatorului;
  2. Pentru crearea si administrarea contului personal;
  3. Pentru solutionarea oricaror probleme legate de postari;
  4. Pentru asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la serviciile comunicate-express.ro;
  5. Pentru trimiterea de oferte, instiintari, anunturi, noutati, etc, prin trimiterea de SMS-uri sau emailuri, doar dupa ce utilizatorul si-a dat acordul in mod expres pentru acest lucru prin abonarea la Newsletter;
  6. Pentru plasarea si efectuarea unei donatii;
  7. Pentru identificarea cazurilor umanitare si sociale care vor fi mediatizate pe site-ul www.comunicate-express.ro in vederea ajutorarii lor;
  8. Pentru afisarea pe site-ul www.comunicate-express.ro a datelor cu caracter personal a cazurilor postate si mediatizate, pentru ca donatorul sa poata avea informatii minime necesare pentru cazul pentru care doneaza, si sa il ajute in luarea deciziei de a dona;
  9. Pentru trimiterea de SMS sau email pentru instintarea donatorului cu privire la donatia lui, informatii despre cazul pentru care a donat, sau prezentarea altor cazuri aflate in campanie de strangere de fonduri.

 

VI. Unde sunt stocate datele cu caracter personal:

Acestea sunt stocate pe servere securizate prin firme de specialitate, si monitorizate 24/7.

 

VII. Cat timp vor fi pastrate datele cu caracter personal:

Date stocate in baza noastra de date

  1. Vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti cont in platforma www.comunicate-express.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea datelor cu caracter personal sau inchiderea contului.
  2. Datele cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului si ale donatorilor care au efectuat donatii prin card sau prin PayPal, vor fi stocate timp 3 ani de zile. Datele care se vor pastra timp de 3 ani de zile vor fi: numele, adresa de email si numarul de telefon.
  3. Conform cu punctul 2. de mai sus, daca o campanie de strangere de fonduri dureaza mai mult de 3 ani de zile, toate datele cu caracter personal care depasesc timpul de stocare de 3 ani de zile, vor fi sterse;
  4. Toate datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin transfer bancar vor fi pastrate in baza de date timp de 3 ani de zile.

Date afisate public

  1. Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin card, PayPal, prin transfer bancar, sau prin orice alte modalitati de donatie, afisate public in ,,Lista donatoriÔÇŁ, respectiv nume si prenume, vor fi sterse imediat dupa finalizarea cazului pentru care s-a donat;
  2. Daca campania de strangere de fonduri dureaza mai mult de 3 ani de zile, toate datele cu caracter personal care depasesc aceasta durata, vor fi sterse din ,,lista donatoriÔÇŁ.

Datele personale ale donatorilor care plaseaza donatii generale sunt stocate in baza noastra de date pentru durata a 3 ani de zile

 

VIII. Terte parti care au acces la datele cu caracter personal:

La datele cu caracter personal au acces terte parti cu care noi lucram pentru ca in final serviciile oferite sa ajunga la o finalitate. Pe baza contractului de prestari servicii intre asociatie si aceste terte parti, acestea au obligatia legala de a pastra securitatea datelor cu caracter personal accesate, vizualizate sau primite de la noi.

In acest sens, aceste terte parti sunt:

  1. Cabinetul de contabilitate – acesta are acces la datele cu caracter personal in vederea prelucrarii juridice si documentelor fiscale aferente contabilitatii;
  2. Programatorii┬á– acces la datele cu caracter personal au si firmele de programare web cu care asociatia are contract de prestari servicii. Aceste firme se ocupa strict de dezvoltarea si mentenanta site-ului web, dezvoltarea de aplicatii, extensii, scripturi, etc;
  3. Firma de hosting┬á– toate datele cu caracter personal se afla stocate pe servere securizate printr-o firma specializata pe acest domeniu, fiind monitorizate 24/7;
  4. Angajatii asociatiei – acces la datele cu caracter personal au angajatii autorizati din cadrul asociatiei, in scopul supervizarii activitatii utilizatorilor, a donatiilor, sau a actualizarii lor pe site. De asemenea, accesul se realizeaza si in vederea comunicarii cu utilizatorii / donatorii privind starea contului, situatia comunicatelor publicate, a donatiilor, directionarea lor, completarea lor sau informarea asupra unor erori care pot aparea in timpul deschiderii unui cont, a crearii unei postari sau efectuarii unei donatii;
  5. Platforma site-ului  site-ul comunicate-express.ro functioneaza pe platforma WordPress;
  6. Procesatorul de plati online ÔÇô acces la datele cu caracter personal au si procesatorii de plati online: EuroPayment Service (euplatesc.ro) si PayPal, care faciliteaza efectuarea donatiilor online;
  7. Furnizorii de marketing: Google Analytics si Facebook

 

XIX. Obtinerea consimtamantului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal:

Preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face doar dupa acordul expres din partea clientului. Acest acord expres se face de fiecare data:

  1. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un utilizator creaza un cont sau publica un comunicat sau cand un donator efectueaza o donatie online cu cardul sau prin PayPal. Publicarea comunicatului pe site, respectiv plasarea unei dinatii se poate face numai prin si dupa acceptarea ,,Termeni si conditii” ale acestui site, prin bifarea casutei aferente in sectiunea de checkout sau in sectiunea de finalizare a unei donatii;
  2. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un donator efectueaza o donatie prin transfer bancar.
  3. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand utilizatorul/donatorul completeaza adresa de email pentru abonarea la Newsletter;
  4. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea,stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un utilizator completeaza formulare de abonare sau formulare de contact;
  5. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare fata sub semnatura de catre beneficiarii campaniilor de strangere de fonduri.

 

X. Integritatea datelor cu caracter personal:

In vederea asigurarii securitatii si integritatii datelor cu caracter personal asociatia a intreprins urmatoarele masuri:

  1. Si-a instruit angajatii privind securitatea si integritatea datelor cu caracter personal;
  2. Si-a desemnat un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal;
  3. Stocheaza toate datele pe un server securizat printr-o firma de specialitate in domeniu. Serverul este monitorizat 24/7;
  4. Acces la datele cu caracter personal au doar angajatii cu atributii in acest sens. Accesul se face pe baza unei parole si a unui user;
  5. Toate contractele de prestari servicii cu firmele terte care au acces la datele cu caracter personal, au fost completate prin acte aditionale conform cu noul regulament european GDPR;
  6. Lucram cu o firma de web development care ne asigura securitatea si mentenanta site-ului.

 

XI. Accesul la datele tale cu caracter personal:

  1. Ai dreptul la acces GRATUIT si oricand la datele tale cu caracter personal;
  2. Daca ti-ai facut un cont pe site-ul nostru prin accesarea contului poti avea acces personal si direct la toate datele tale cu caracter personal. Prin accesarea contului poti sa rectifici, sa corectezi, sa actualizezi sau sa completezi datele.
  3. Daca nu ti-ai facut cont pe site, poti cere un extras al datelor tale cu caracter personal, prin email la adresa: comunicateoficiale@gmail.com sau prin posta pe adresa: Asociatia Negosam, loc. Sanleani, com. Livada, jud. Arad, nr.565. De asemenea, prin cele doua adrese poti cere rectificarea, corectarea, actualizarea sau completarea datelor cu caracter personal.

 

XII. Stergerea datelor cu caracter personal:

  1. Poti cere stergerea completa a datelor tale cu caracter personal din baza noastra de date, printr-o cerere scrisa trimisa pe email: comunicateoficiale@gmail.com, sau pe adresa: Asociatia Negosam, loc. Sanleani, com. Livada, jud. Arad, nr.565;
  2. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal se va ocupa de stergerea lor, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea cererii prin email sau posta;
  3. Dupa stergerea lor, vei primi din partea noastra, pe email sau prin posta confirmarea stergerii datelor tale cu caracter personal, insotit de dovezi in acest sens.
  4. Vom pastra dovada electronica de transmitere a retragerii acordului si raspunsurile intre cele doua parti.
  5. Dupa stergerea datelor tale cu caracter personal, vom instinta procesatorii terti de acest lucru.

 

XIII. Retragerea consimtamantului:

  1. Retragerea consimtamantului privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal, presupune ca in prima faza ti-ai dat acordul privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea lor;
  2. In acest context, ai dreptul sa iti retragi oricand consimtamantul privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal:

Retragerea consimtamantului privind abonarea la Newsletter

– Daca te-ai abonat la Newsletter, te poti dezabona prin folosirea butonului ,,Dezabonare” din partea de jos a newsletter-ului;

– De asemenea, poti sa ceri dezabonarea la Newsletter si printr-o cerere scrisa, trimisa pe email: comunicateoficiale@gmail.com, sau prin posta la adresa: Asociatia Negosam, loc. Sanleani, com. Livada, jud. Arad, nr.565;

– Daca esti abonat la Newsletter si ai cont pe site, te poti dezabona din contul tau de client.

Retragerea consimtamantului la formularele de contact

– Daca ne-ai trimis mesaj folosind formularul de contact de la meniul ,,Contact”, toate datele cu caracter personal au fost colectate strict doar pentru a putea sti cine esti, pentru a putea primi mesajul de la tine si pentru a putea ulterior comunica cu tine;

– Prin introducerea acestor date cu caracter personal, ti-ai dat acordul / consimtamantul in mod implicit ca noi sa le putem prelua, si folosi in scopul mai sus amintit.

– Daca doresti sa iti retragi acest acord / consimtamant, privind datele cu caracter personal preluate prin formularul de ,,Contact”, sau ca acestea sa fie sterse din baza noastra de date, poti face lucrul acesta prin email la adresa: comunicateoficiale@gmail.com sau prin posta la adresa: Asociatia Negosam, loc. Sanleani, com. Livada, jud. Arad, nr.565. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instiintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Retragerea consimtamantului la plasarea unei donatii prin acceptarea ,,TERMENI SI CONDITIIÔÇŁ

ÔÇô Daca ai efectuat o donatie online pe site prin card, prin PayPal, sau prin transfer bancar, in mod implicit ai fost de acord cu ,,Termenii si ConditiileÔÇŁ site-ului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal;

ÔÇô Poti sa iti retragi acest consimtamant, printr-o cerere scrisa pe email: comunicateoficiale@gmail.com sau prin posta la adresa: Asociatia Negosam, loc. Sanleani, com. Livada, jud. Arad, nr.565. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

 

XIV. Procedura in cazul in care datele cu caracter personal au fost accesate de o persoana neautorizata

  1. Daca a avut loc o bresa de securitate informatica, atunci operatorul, responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal impreuna cu tertii responsabili cu protectia si securitatea sistemelor informatice, in cel mai scurt timp vor rezolva bresa de securitate informatica;
  2. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul entitatii va evalua in cel mai scurt timp impactul asupra protectiei datelor cu caracter personal;
  3. Daca este necesar, persoana sau persoanele vizate vor fi contactate si informate de problemele aparute;
  4. De asemenea, in maxim 72 de ore va fi informata si autoritatea nationala pentru protectia datelor cu caracter personal.

 

XV. Drepturile utilizatorilor privind datele personale colectate

Asociatia Negosam certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,  ale Legii nr.506/2004 privind pelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

1.) Dreptul de a cere, in mod gratuit asociatiei Negosam sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor dumneavoastra personale;

2.) Dreptul de a cere asociatiei Negosam sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Regulamentul 679/2016;

3. Dreptul de a cere asociatiei Negosam sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastra personale;

4.) Dreptul de a cere asociatiei Negosam sa inceteze expedierea de mesaje promotionale;

5.) Dreptul de acces si interventie asupra datelor personale;

6.) Dreptul de portabilitate a datelor;

7.) Dreptul de a va adresa justitiei;

8.) Daca unele din datele dumneavoastra sunt incorecte va rugam sa ne informati cat mai curand posibil;

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa: comunicateoficiale@gmail.com

Comunicate-express.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul comunicate-express.ro,va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului, si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

 

XVI. Politica de utilizare Cookie-uri

Acest site utilizeaz─â cookie-uri. Acestea sunt folosite:

1.) pentru a personaliza continutul si anunturile;

2.) pentru a oferi functii de retele sociale si pentru a analiza traficul pe site;

3.) pentru a fi oferite partenerilor detinatori de retele sociale, retele de publicitate si de analize informatii cu privire la modul in care folosesti site-ul nostru. Acestia le pot combina si utiliza cu alte informatii oferite de tine sau culese in urma folosirii serviciilor lor. In cazul în care alegei sa continui sa utilizezi site-ul nostru, esti de acord cu utilizarea acestor module de cookie.

Ce sunt cookie-urile Cookie-urile sunt mici fisiere de text ce pot fi utilizate de catre site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficienta, care sunt stocate in cadrul folderului browserului d-voastra. Fisierele de tip cookies sunt acceptate de majoritatea browserelor pentru ca, printre altele, ajuta la o mai buna experienta cand navigati online. Comunicate-express.ro utilizeaza aceste cookies pentru a putea avea o evidenta a clickurilor pe care dumneavoastra le dati pe linkurile din cadrul site-ului nostru. Puteti oricand sa stergeti aceste cookies din browserul d-voastra. In lege se stipuleaza ca putem stoca cookie-uri pe dispozitivul tau, in cazul ├«n care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea ta. Acest site utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de c─âtre servicii parti terte care apar pe paginile noastre. Poti in orice moment sa iti retragi acordul tau ,,Declaratia privind modulele cookieÔÇŁ de pe site-ul nostru. Consimtamantul tau se aplica domeniului: www.comunicate-express.ro.

www.comunicate-express.ro